"Koti Sodankylässä"

Säveltämäni ja sovittamani valssi jonka tässä laulaa Viljo Askola. Taustalla pyörii myös noita "omatekemiä" maalauksiani. Sanat tähän valssiin on tehnyt M A Virtanen.

"Kairan taikaa"

Tässä säveltämäni, sovittamani- ja tälläkertaa myös sanoittamani foxi Viljo Askolan laulamana. Taustalla myös noita "omatekemiäni" maalauksia.

Musiikintekoharrastukseni esittely

Paitsi että soitan hanuria, teen- ja sävellän myös musiikkia ihan harrastuspohjalta. Sain sitä varten riittävän "tietopaketin" kansakoulusta opettajaltamme Heikki Katajalta aikanaan. Hän opetti innostavalla tavallaan lukemaan- ja jopa tekemään nuotteja.
En kyllä silloin niitä "taitoja" juurikaan hyödyntänyt haitarin soitossa, vaan pidin kätevämpänä ja käytännöllisempänä harjoitella soittamaan korvakuulolta. Kataja kyllä kehuikin minun sävelkorvan olevan "kummallisen tarkka".  Teki muun muassa musiikkitunnilla kokeita ottaen harmoonista ääniä ja kysyi mikä sävel soi. Minä osuin aina oikeaan vaikka itse koin ne vastaukseni arvaukseksi. 
Vasta myöhäisemmässä vaiheessa otin sitten nuotit käyttööni koska "ruokahalu kasvaa syödessä"- eli nostin rimaa kertaheitolla ylemmäksi. Se onkin ollut sitten todella mukava ja mielenkiintoinen maailma.

Omassa sävellyshommassani käytän "Sibelius 5"- nuotinnos-ohjelmaa jota käyttää moni ammattilainenkin. Sillä on kätevää tehdä myös sovituksiakin. Partituurit sävellykseen voi valita jo ihan alun perustavassa vaiheessa kuten myös instrumentit joille partituurit kirjoitan. 
Kun aina "tuohon maailmaan" uppoan niin sen jälkeen en enää kuule enkä näe mitään muuta. Se on niin mielenkiintoista touhua. 
Valmiin kokonaisuuden siirrän sitten kokonaan studio-ohjelmaan mikä minulla on myös tällä koneellani. Tuo ohjelma on "Cubase SX 3". Siihen saa myös VS- instrumenttiohjelmia joista voi valita instrumentit jokaiselle partituurille mitkä olen kirjoittanut. Itselläni on aika kattava VS- ohjelma "Hypersonic"- josta löytyy satoja instrumentteja. Ainoa instrumentti siinä josta en pidä on juuri Harmonikat mitä siinä on. Ne eivät kuulosta oikeilta. 
Instrumentit toistuu siinä kokonaisuudessa juuri sillä tavalla kuinka olen partituurit kirjoittanut- ja niillä instrumenteilla jotka olen partituureihin valinnut. Se on aika monimutkainen prosessi, mutta hei, minullahan on monivuotinen konesuunnittelijan tausta. Leveä hymy Tuossa hommassa pitää olla samanlainen kyky nähdä- ja kuulla tulos jo ennakkoon mielessänsä.
Päivitän tätä "musiikkiharrastus"- osiotani sitä mukaa kun jotain merkittävää on luvassa. 
Laitan tänne kuunneltavaksi myös noita Sävellyksiä sovituksineen jotka on toteutettu tuon studio- ohjelman instrumenteilla. Kun pääsee tuohon saakka niin voitte olla varmoja että siinä on tehty aina rajusti työtä ja kirjoiteltu nuotteja ihan "himmoosa". 

Onpa noita muutamia minun biisejäni myös levytettykin ja jotka tiettävästi ovat soineet myös radioissakin.  Ainakin "Koti Sodankylässä"  ja "Kairankulkija" ovat soineet radioissa.

 

 

 

"Tämä sydän"

"Tämä sydän"- tango tehtiin yhdessä sanoittaja Irmeli Karjalaisen (silloinen Muhonen) kanssa tangomarkkinoiden sävellyskilpailuun Seinäjoelle, mutta tämän tyyli oli liian "vanhahtava" heidän nykymakuun.  On se kuitenkin kelvannut aika monelle tanssiorkesterille täällä suomenmaassa. Silmänisku

"Sade suruinen"

"Sade suruinen"- tango tehtiin sillä "jälkilämmöllä" seuraavaa vuotta varten mutta ei ollut enää mieltä tätä edes lähettää sinne koska tästäkin tuli mielestäni "vanhahtava". 
60- luvulla nuoruuteni eläneenä olen aina ollut sitä mieltä että silloiset tangot ovat sitä ainoaa oikeaa tyyliä.  Joskus kyllä ihan hirvittää ne vanhojen ja nostalgisten tangojen nykysovituksetkin siellä.  Mutta minkäs sille voit. Surullinen 

"Kulje vierelläin"

Tämän"Kulje vierelläin"- valssin teimme Irmelin kanssa häävalssiksi.  Tietämättäni- tai jotenkin tähän tuli jopa hävettävän paljon alitajuisesti lainailtua muutamia kohtia Olavi Virran sävellyksestä "Yön kerran unhoa annoit." Sen vuoksi en ole ryhtynytkään tätä sen kummemmin markkinoimaan. Siitäkin huolimatta se soi silti muutamien tanssiorkkien kesäisissä häävalssiohjelmistoissa. Jopa kahdeksat nuotit olen tästäkin lähettänyt.Vau